Nieuw en trendy week 14 - 2023 - Podcast24.nl!

De nieuwe en trendy van deze week zijn klaar, hier is de lijst!

Villa Betty

Op een dag ontdekt Floor Doppen het grootste en duurste huis van Amsterdam, gewoon bij haar om de hoek: Villa Betty. Floor raakt gefascineerd door het huis en komt in contact met buurman Kees. Hij kijkt al zijn hele leven vanachter zijn raam uit op het huis. En op zijn buurvrouw Betty, die hij ook wel ‘de Koningin van de Overtoom’ noemt. Maar hij is ook getuige van haar dramatische einde. Hij ziet hoe Betty op haar 100ste uit de villa wordt gezet. Het is een verhaal dat hem nog altijd raakt. Floor gaat op onderzoek uit: wie heeft Betty dit aangedaan? En waar is haar erfenis gebleven?Luister de vijfdelige serie op: www.podimo.nl/betty

Aantal afleveringen: 1

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Het geheim van het Meisje met de parel

Bijna iedereen ter wereld kent het kunstwerk Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Toch is het doek omhuld met mysterie. Want wie was het meisje? Hoe is ze zo wereldberoemd geworden? Voor wie heeft Vermeer dit schilderij gemaakt? In de 3-delige podcastserie Het geheim van het Meisje met de parel gaat Splinter Chabot op zoek naar de antwoorden op al deze vragen en meer. Tijdens zijn zoektocht spreekt hij met kenners en bewonderaars zoals Abbie Vandivere (bekend van De Nieuwe Vermeer), Charlotte Caspers (Het Geheim van de Meester), Erik de Jong (Spinvis) en Nathalie Maciesza (De Kunstmeisjes). Maar ook met Tracy Chevalier, de schrijfster van het boek waarmee het allemaal begon. Hoe dieper Splinter graaft, hoe meer geheimen en theorieën er aan de oppervlakte verschijnen. Eén ding is zeker: na het luisteren van deze podcast zul je nooit meer op dezelfde manier naar het meesterwerk van Vermeer kijken. Dit is een podcast van Nationale-Nederlanden, partner van het Mauritshuis Presentatie: Splinter Chabot Productie en redactie: Microphone Media Muziek: Victor Butzelaar

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Wegkletsen

Roxane Knetemann en Ellen van Dijk kletsen weg over de koers en het dagelijks leven.

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Door de ogen van de Koning

Het is precies 10 jaar geleden dat Koning Willem-Alexander werd ingehuldigd. Van Prins van Oranje werd hij op 30 april 2013 Koning. Hoe beleefde hij de periode van toen tot nu? Vanuit zijn werkkamer in Paleis Huis ten Bosch wordt, samen met Edwin Evers, in 10 afleveringen teruggeblikt op het afgelopen decennium als staatshoofd.


Deze podcast is gemaakt door Tonny Media in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst.



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Onze Natuur in de stad

Hoe kunnen we de stad leefbaar maken? Binnenkort moeten we met z'n allen in de stad gaan wonen. Maar hoe kunnen we verdichten en tegelijkertijd vergroenen? Nicky Aerts gaat samen met denkers en doeners op zoek naar antwoorden.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Bettina en de Gooise Mannen

Bettina en de Gooise Mannen: een nieuwe podcast gemaakt door Bettina Holwerda, John ter Riet en Derkan Atakan. Bettina is actrice, zangeres, radio-sidekick, moeder, maar vooral: chaoot. John en Derkan zijn de eigenaren van Stoned Amsterdam, een bloeiend bedrijf in hippe dingen van marmer met een snelgroeiend Instagram-account waarop ze hun mindblowing Gooise herenhuis tonen aan 65k volgers. Menig vrijdagavond werd er al geborreld, gezongen en gedanst. En nu kunnen jullie er iedere vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur bij zijn! Wijntje, toastje en lullen maar!Cheers to that!

Aantal afleveringen: 2

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

PENSIERO STUPENDO di Barbasophia

Per alcuni, la filosofia è una bestia nera, incomprensibile se non inutile, per altri una fonte di ispirazione o di aforismi acchiappalike. Per il Prof. Matteo Saudino, aka Barbasophia, che la insegna da vent’anni nelle scuole superiori di Torino, la filosofia è una preziosa cassetta degli attrezzi per conoscere il mondo e per affrontare la vita di tutti i giorni. In ogni puntata il prof spiega un grande filosofo della storia e racconta come può esserci utile nella vita di tutti i giorni: da Socrate a Schopenhauer, da Epicuro a Nietzsche, passando per Cartesio, Ipazia, Platone e molti altri. "PENSIERO STUPENDO – VITA E OPERE DEI PIÙ GRANDI FILOSOFI DI TUTTI I TEMPI" è anche un pratico strumento per ripassare in vista della maturità. Matteo Saudino è docente di filosofia, divulgatore e ideatore del popolare canale YouTube BarbaSophia che conta oltre 260.000 iscritti e 33 milioni di visualizzazioni. Ha pubblicato "La filosofia non è una barba" (Vallardi editore, 2020), "Ribellarsi con filosofia" (Vallardi editore, 2022) e "Sofia Express" (Salani editore, 2023). 

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

De Taxioorlog | BNR

Als het monopolie van de Taxi Centrale Amsterdam door Den Haag doorbroken wordt, breken er rellen uit in de hoofdstad. Boze taxichauffeurs gaan de strijd aan met wethouders, ministers en uit eindelijk… elkaar. Geld, geweld en geen enkele genade. Twintig jaar later durven de betrokkenen het échte verhaal te onthullen. 

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Voetnoten

Bijna wekelijks verschijnt er een nieuw rapport over de energietransitie. Verplichte kost voor wie de energietransitie wil begrijpen. Maar bijna niemand komt voorbij de managementsamenvatting.Daar heeft Energeia nu de oplossing voor: Voetnoten. Een podcast over ingewikkelde maar zeer relevante rapporten die de gebeurtenissen in de energie- en klimaatwereld van context voorzien. Dus wil je het naadje van de kous weten, maar heb je geen tijd om ellenlange studies door te worstelen? Laat een ander dat dan voor je doen.Elke maand belicht energiedeskundige Laetitia Ouillet onder leiding van presentator Sabine Sluijters een nieuw rapport. Luister naar Voetnoten: taaie rapporten, in drie kwartier.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

De Verdwijning van Britta Cloetens

Het verhaal van haar dierbaren, de speurders en de dader. De mysterieuze verdwijningszaak van Britta Cloetens, een jongedame van 25 die verdween in 2011. De makers kregen hun handen op de videoverhoren en maakten er een beklijvende reeks van.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

By Podcast24.nl - Published 2023-04-07

Updated 2023-04-07