Nieuw en trendy week 14 - 2024 - Podcast24.nl!
De nieuwe en trendy van deze week zijn klaar, hier is de lijst!
De Zwembadmoord
De Zwembadmoord is een truecrimepodcast van NU.nl. Daarin vertelt misdaadverslaggever Joris Peters het verhaal rond de dood van Jan Elzinga in het Groningse Marum in 2012. Hoe kan het dat een op het oog doodnormale man is vermoord op een manier die alles wegheeft van een liquidatie in het criminele milieu? Wat is de dubieuze rol van het OM in deze zaak? Wat is waar van het verhaal van een omstreden kroongetuige? En wie zit er achter Jans dood?
Aantal afleveringen: 4
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
Jan van Leiden en het einde der tijden
Van kroegbaas tot koning. Dit is het bizarre, waargebeurde verhaal van Jan van Leiden.Deze acteur, kroegbaas en kleermaker werd in de zestiende eeuw leider van een beweging, de wederdopers, die verkondigde dat de wereld ten onder zou gaan. In afwachting van de eindtijd werd in Münster een heilstaat opgericht. Die radicaliseerde binnen de kortste keren tot een dictatuur.In deze podcastserie volg je journalist Max Boogaard in zijn zoektocht naar Jan en ontdek je wat er zo'n 500 jaar geleden in Münster is gebeurd. Zo leer je Jan van Leiden steeds beter kennen: van zijn aanvankelijke bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap tot aan zijn laatste biecht in een dodencel.Een krankzinnig stukje Nederlandse geschiedenis. Voor liefhebbers van: Alle Geschiedenis Ooit, Klassieke Mysteries en Geschiedenis voor Herbeginners. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Aantal afleveringen: 5
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
Weiteveen
Het is 16 januari. Verslaggever Sebastiaan Quekel begint aan een rustige dienst tot er een melding binnenkomt van, wat aanvankelijk lijkt op, een verkeersongeluk. Zijn dag eindigt in een wervelwind. In het kleine Drentse dorpje Weiteveen, vlakbij de grens, heeft zich namelijk een drama voorgedaan. Ineke en Sam, de kopers van het ouderlijk huis van de Drentse Richard K., zijn vermoord. In de podcast Weiteveen duiken verslaggevers van het AD dieper in dit drama. Waarom steunden de dorpelingen in Weiteveen Richard K. na zo'n verschrikkelijke daad? Wie waren Ineke en Sam en wat was hun aandeel in de langlopende burenruzie? Waar ging de ruzie over en waarom greep de politie niet eerder in? Weiteveen is een podcast van het AD en wordt gemaakt door Sebastiaan Quekel, Victor Schildkamp, Raymond Boere, Davine Lambert en Thomas Brouwer.Meer over het drama in Weiteveen vind je via ad.nl/weiteveenWil je de volgende aflevering niet missen. Abonneer je dan; dat kan via Spotify of Apple Podcast.
Aantal afleveringen: 5
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
Bar de Papa
In podcast Bar de Papa vertellen drie jonge vaders uit Twente over de achtbaan die jong vaderschap heet. Wat maken ze mee, waar lopen ze tegenaan, wat zijn hun ergernissen, hun gouden tips, hun don’ts en wat kunnen ze van elkaar leren? Arjan te Bogt (papa van Damian), Bjorn Weinreder (papa van Elin) en Joost Dijkgraaf (papa van Rio), allen verslaggever van Tubantia gaan in gesprek.Volg ons op Instagram via @bardepapa. Wil je iets aan ons kwijt, of heb je een idee of taboe wat de Bar de Papa-mannen moeten bespreken? Mail ons via [email protected].
Aantal afleveringen: 5
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
Vergeet me niet
Aan de hand van zes persoonlijke voorwerpen en de verhalen die ze meedragen, neemt podcastmaker Reinjan Prakke je mee door de geschiedenis van de Holocaust in Nederland. De serie begint vlak voor de Tweede Wereldoorlog en laat zien hoe er met systematische uitsluiting van Joden stap-voor-stap wordt toegewerkt naar de grootschalige deportaties naar concentratiekampen. Het werpt daarbij een nieuw licht op de jaren na de bevrijding.De voorwerpen die de aanleiding vormen voor de persoonlijke verhalen in deze serie zijn te zien in het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam. Meer informatie over het museum en deze podcast vind je op holocaustmuseum.nl.‘Vergeet me niet’ is een podcast van het Nationaal Holocaustmuseum, geproduceerd door audio agency Airborne, in samenwerking met Mick Groeneveld.
Aantal afleveringen: 5
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
Van alles de Waarde
Van Alles de Waarde: In deze podcast nemen Marianne Thieme en Ewald Engelen, bekend van politiek en media, hun gasten mee naar hun motieven, hun twijfels, hun verlangens, hun vrezen en hun dromen. Voorbij de waan van de dag, de cijfers en de feitjes, voorbij de ophef en de relletjes, de ergernissen en irritaties. Van alles de waarde is een omkering van het bekende gezegde dat economen van alles de prijs en van niets de waarde kennen. In een wereld die steeds indringender met zijn neus op de beperkingen van het economische nuttigheidsdenken wordt gedrukt, gaan Engelen en Thieme op zoek naar wat zich niet laat meten. Maar wat des te meer van waarde is. Zij doen dat met gasten uit de kunst en cultuur, politiek en wetenschap, ecologie en economie, bedrijvigheid en activisme. En ondertussen houden zij ook elkaar scherp. Van alles de waarde – voor schurende vragen en onverwachte antwoorden.Reageren? Mail naar [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Aantal afleveringen: 4
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
De Ketting van Santanera
Is het een wonderhanger, of een onzinproduct? Om die vraag draait het bij BioStabil 2000: een magnetische ketting met yin-yang-teken die twintig jaar geleden bij menigeen om de nek hing. De nu 87-jarige Bruno Santanera, de bedenker van de ketting die volgens hem lichamelijke en psychische klachten zou verhelpen, is er rijk mee geworden. Totdat het voor hem op 8 maart 2004 helemaal misgaat; TROS Radar besteedt aandacht aan de BioStabil en maakt deze met de grond gelijk.In De Ketting van Santanera duiken RTL Nieuws journalisten Daniël Youssef (25) en Sven van Diepen (26) in het verhaal achter de hanger. Wat voor product is de BioStabil? En hoe kan het dat Radar en Santanera twintig jaar later nog steeds in rechtszaken verwikkeld zijn?Wil je adverteren in deze podcast? Mail dan naar [email protected]
Aantal afleveringen: 4
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
Generatie Vrouw
Drie vrouwen, drie generaties, één gesprek: dat is Generatie Vrouw, de nieuwe podcast van Flair, Libelle en Margriet. Margriet-columnist Noraly Beyer (77), Libelle-columnist Roos Schlikker (48) en Flair-columnist Eva Breda (26) gaan in gesprek over vrouwenzaken. Wat vinden we van blote borsten op het strand? Zijn jongere vrouwen brutaler? En is het echt zo dat je makkelijker nee zegt als je ouder wordt? Samen ontdekken ze hoe vrouwen door de jaren heen zijn veranderd en wat we van andere generaties kunnen leren. Beluister iedere vrijdag een nieuwe aflevering!
Aantal afleveringen: 5
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
FOUT
In FOUT gaan historici Rick Blom en Tijmen Dokter in gesprek met kinderen van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van de bezetter stonden. Hun ouders waren lid van de NSB, de SS of stelden zich op een andere manier in dienst van de Duitsers. Waarom maakten hun ouders die keuze? En hoe verhoud je je daar als kind toe? De kinderen van ‘foute’ Nederlanders groeiden veelal op met gevoelens van schaamte en schuld, terwijl ze niets aan de keuze van hun ouders konden veranderen. Ze vragen zich nog altijd af: ben ik medeplichtig? Hun persoonlijke verhaal helpt ons de oorlog, waarvan de gevolgen nauwelijks te bevatten zijn, beter te begrijpen. Kan het zo zijn dat ook deze mensen slachtoffer zijn van de vreselijke gebeurtenissen tussen 1940-1945? In deze podcastserie hoor je hún verhalen. Over de makers:Rick Blom (1965) is journalist en historicus. Hij schreef onder meer het boek 'Vader zat bij de SS, gesprekken met kinderen van Nederlandse SS'ers. De Engelstalige editie van zijn boek Champagne in Sarajevo, Meelsoep aan de Marne behaalde zilver bij de toonaangevende Britse Military History Awards en brons bij de Amerikaanse Foreword Indies Book of the Year Award.Tijmen Dokter (1993) is theatermaker en publiekshistoricus. De Tweede Wereldoorlog is zijn grote fascinatie. Tijmen maakt de podcast 'Radio Oranje' waarin de hele oorlog maand voor maand wordt besproken, en met zijn solovoorstelling 'Mijn Strijd' stond hij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.FOUT is vanaf zaterdag 9 maart elke week te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts.
Aantal afleveringen: 5
Link naar de eerste aflevering
Link naar de laatste aflevering
De Oranjezondag
Hélène Hendriks, bijgestaan door vaste sidekick Rutger Castricum, ontvangt wekelijks andere gasten en spreekt met hen over de actualiteit.
Aantal afleveringen: 5
Podcast24.nl - 4/5/2024
4/5/2024