Nieuw en trendy week 15 - 2024 - Podcast24.nl!

De nieuwe en trendy van deze week zijn klaar, hier is de lijst!

De Zwembadmoord

De Zwembadmoord is een truecrimepodcast van NU.nl. Daarin vertelt misdaadverslaggever Joris Peters het verhaal rond de dood van Jan Elzinga in het Groningse Marum in 2012. Hoe kan het dat een op het oog doodnormale man is vermoord op een manier die alles wegheeft van een liquidatie in het criminele milieu? Wat is de dubieuze rol van het OM in deze zaak? Wat is waar van het verhaal van een omstreden kroongetuige? En wie zit er achter Jans dood?

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Weiteveen

Het is 16 januari. Verslaggever Sebastiaan Quekel begint aan een rustige dienst tot er een melding binnenkomt van, wat aanvankelijk lijkt op, een verkeersongeluk. Zijn dag eindigt in een wervelwind. In het kleine Drentse dorpje Weiteveen, vlakbij de grens, heeft zich namelijk een drama voorgedaan. Ineke en Sam, de kopers van het ouderlijk huis van de Drentse Richard K., zijn vermoord. In de podcast Weiteveen duiken verslaggevers van het AD dieper in dit drama. Waarom steunden de dorpelingen in Weiteveen Richard K. na zo'n verschrikkelijke daad? Wie waren Ineke en Sam en wat was hun aandeel in de langlopende burenruzie? Waar ging de ruzie over en waarom greep de politie niet eerder in? Weiteveen is een podcast van het AD en wordt gemaakt door Sebastiaan Quekel, Victor Schildkamp, Raymond Boere, Davine Lambert en Thomas Brouwer.Meer over het drama in Weiteveen vind je via ad.nl/weiteveenWil je de volgende aflevering niet missen. Abonneer je dan; dat kan via Spotify of Apple Podcast. 

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

De Jongen Zonder Gisteren

Vijfdelige podcastserie over Jur Deitmers, de jongen die wakker werd zonder geheugen.Het is maart 2017 als de 21-jarige Jur aan Harvard studeert en zijn geheugen door een hersenontsteking wordt gewist. Hij ontwaakt in een vreemde wereld. Weet zijn naam niet meer, weet niet wie zijn moeder is, iedereen is een vreemde. Het enige wat hij nog kan is praten en pianospelen. Verder is 21 jaar leven uitgewist.Podcastmaker Josephine van der Erve, journalist bij WNL en studie-vriendin van Jur, gaat in deze podcast samen met Jur op zoek naar antwoorden op de grote vragen. Hoe begint hij met leven? Vindt Jur zijn oude zelf weer terug? Hoe ontwikkelt je identiteit zich als je opnieuw begint? En wie ben je eigenlijk?

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Van Alles de Waarde

Van Alles de Waarde: In deze podcast nemen Marianne Thieme en Ewald Engelen, bekend van politiek en media, hun gasten mee naar hun motieven, hun twijfels, hun verlangens, hun vrezen en hun dromen. Voorbij de waan van de dag, de cijfers en de feitjes, voorbij de ophef en de relletjes, de ergernissen en irritaties. Van Alles de Waarde is een omkering van het bekende gezegde dat economen van alles de prijs en van niets de waarde kennen. In een wereld die steeds indringender met zijn neus op de beperkingen van het economische nuttigheidsdenken wordt gedrukt, gaan Engelen en Thieme op zoek naar wat zich niet laat meten. Maar wat des te meer van waarde is. Zij doen dat met gasten uit de kunst en cultuur, politiek en wetenschap, ecologie en economie, bedrijvigheid en activisme. En ondertussen houden zij ook elkaar scherp. Van alles de waarde – voor schurende vragen en onverwachte antwoorden.Reageren? Mail naar [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Kroon op Emmen

De koning komt 27 april naar Emmen. En dat betekent veel voor de gemeente die vaak als ‘onaantrekkelijk’ wordt bestempeld. Bas Louissen maakt er een podcast over. Hij gaat op zoek naar de verhalen achter het bezoek van koning Willem-Alexander aan zijn geboortestad.

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

De Ketting van Santanera

Is het een wonderhanger, of een onzinproduct? Om die vraag draait het bij BioStabil 2000: een magnetische ketting met yin-yang-teken die twintig jaar geleden bij menigeen om de nek hing. De nu 87-jarige Bruno Santanera, de bedenker van de ketting die volgens hem lichamelijke en psychische klachten zou verhelpen, is er rijk mee geworden. Totdat het voor hem op 8 maart 2004 helemaal misgaat; TROS Radar besteedt aandacht aan de BioStabil en maakt deze met de grond gelijk.In De Ketting van Santanera duiken RTL Nieuws journalisten Daniël Youssef (25) en Sven van Diepen (26) in het verhaal achter de hanger. Wat voor product is de BioStabil? En hoe kan het dat Radar en Santanera twintig jaar later nog steeds in rechtszaken verwikkeld zijn?Wil je adverteren in deze podcast? Mail dan naar [email protected]

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Generatie Vrouw

Drie vrouwen, drie generaties, één gesprek: dat is Generatie Vrouw, de nieuwe podcast van Flair, Libelle en Margriet. Margriet-columnist Noraly Beyer (77), Libelle-columnist Roos Schlikker (48) en Flair-columnist Eva Breda (26) gaan in gesprek over vrouwenzaken. Wat vinden we van blote borsten op het strand? Zijn jongere vrouwen brutaler? En is het echt zo dat je makkelijker nee zegt als je ouder wordt? Samen ontdekken ze hoe vrouwen door de jaren heen zijn veranderd en wat we van andere generaties kunnen leren. Beluister iedere vrijdag een nieuwe aflevering!

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Veldheren Historisch

In de podcast Veldheren behandelt generaal buiten dienst Mart de Kruif actualiteiten op het slagveld, in Veldheren Historisch duikt hij, samen met zijn zoon Tom de Kruif (geschiedenisleraar), de geschiedenis in. 

De meest geniale, fascinerende of overschatte veldheren uit het verleden komen in deze podcast langs. Verder kijken vader en zoon De Kruif naar de meest legendarische veldslagen ooit gevoerd. De ene week een veldslag, de andere week een veldheer. Hoe dan ook, een mooi stukje militaire geschiedenis met ook altijd een link naar de wereld vandaag de dag.

Over de makers:

Mart de Kruif (65) is voormalig luitenant-generaal in de Koninklijke Landmacht. Van 2011 tot en met 2016 was hij Commandant Landstrijdkrachten. De Kruif was tussen 2007 en 2008 een jaar lang verantwoordelijk voor zo’n 45.000 NAVO-militairen tijdens de missie in Afghanistan. Hierover schreef hij het boek ‘Zandhappen’ (2018).

Tom de Kruif (36) is docent geschiedenis aan het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. In 2017 werd hij uitgeroepen tot Geschiedenisleraar van het jaar.

Iedere donderdag een nieuwe veldslag of veldheer - exclusief bij Podimo.

Luister nu de eerste 60 dagen gratis via podimo.nl/veldherenhistorisch

Aantal afleveringen: 1

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Kouwe Klets

Dikke vrienden Patrick Stoof & Kasper van Kooten maken een podcast die precies 1 bier duurt. Zo lang mogelijk genietend van elkaar weer even zien (want er is altijd te weinig tijd) delen ze lief en leed en bespreken ze wat echte vrienden bespreken op de vrijdagmiddag. Met juice uit het acteursvak, vlammende satire en ontroerende onthullingen. Vanaf vrijdagmiddag 1 maart, elke veertien dagen: sappig geklets vanuit een prachtig bruin café! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

don't worry BE HÄNNI

Persönlich, ehrlich und ungefiltert! Von Auswanderungsgeschichten bis hin zu Gossip im Promi-Kosmos und ganz normalem Termin-Wahnsinn bei den Hännis, von der Herausforderung der Work-Life-Balance bis zur Kunst des Nein-Sagens.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

By Podcast24.nl - Published 2024-04-12

Updated 2024-04-12