Nieuw en trendy week 23 - 2024 - Podcast24.nl!

De nieuwe en trendy van deze week zijn klaar, hier is de lijst!

Kind van God

Persoonlijke podcast waarin de impact van een streng christelijke opvoeding wordt besproken met gelovigen, twijfelaars en afhakers. Journalist en ‘ex-christen’ Hanneke van Zessen onderzoekt aan de hand van haar eigen verhaal wat de relevantie van het geloof is. Volg @Hannekevanzessen ook op Instagram

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Knoester & Kwint

Mijn naam is Job Knoester. Deze podcast maak ik met Christiaan Kwint. Wij zijn strafrechtadvocaten en experts op het gebied van tbs. In deze podcast nemen wij mensen mee in de bijzondere wereld van strafrecht en tbs met oa verhalen uit de praktijk en actualiteiten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 2

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Veroordeeld

In ‘Veroordeeld’ gaan podcastmaker Lauren Fabels en strafrechtadvocaat Veerle Hammerstein in gesprek met mensen die zijn veroordeeld voor een misdrijf.Geen mooie praatjes of verweren, maar het eerlijke verhaal achter het plegen van een strafbaar feit. Waarom neemt iemand die ene verkeerde afslag in zijn of haar leven? Hoe is het om in het verdachtenbankje in de rechtszaal te zitten? En blijft het stempel ‘veroordeeld’ altijd aan je plakken, ook als je je straf hebt uitgezeten?Het zijn de verhalen die Veerle Hammerstein als strafpleiter dagelijks van haar cliënten hoort. Nu ook voor jou te beluisteren.We maken deze podcast omdat we de achtergrond van een strafbaar feit inzichtelijk willen maken. Daarbij willen wij graag benadrukken dat dit voor ons niets afdoet aan het leed dat bij slachtoffers of gedupeerden is veroorzaakt.Over de makers:Veerle Hammerstein is strafrechtadvocaat en partner bij Van Gessel Advocaten. Ze is sinds 2005 thuis in de rechtszaal en weet vaak met haar overtuigende pleidooien rechtbanken en hoven te verleiden om ‘het eens anders te doen’. Naast haar werk als advocaat is zij enige tijd actief geweest als rechter-plaatsvervanger. Veerle richt zich veelal op het commune strafrecht en dan met name de grotere geweldszaken.Lauren Fabels is (misdaad)redacteur en podcastmaker. Ze bereidde de misdaaditems voor bij verschillende tv-talkshows waaronder M, Pauw en Op1. Nu is ze eindredacteur bij podcastbedrijf Corti Media, inhoudelijk verantwoordelijk voor o.a. de juridische podcast ‘Napleiten’. © Artwork: Petra Urban

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Leven met Sterven

Ontdek de gelaagdheid van stervenIn deze zevendelige podcast Leven met Sterven van het Landelijk Expertisecentrum Sterven raak je bekend met de zeven verschillende lagen van het sterven: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel, relationeel, goddelijk en het bewustzijn. Het stervensproces gaat namelijk veel verder dan wat wij op fysiek niveau kunnen waarnemen. Expert Ineke Visser van het Landelijk Expertisecentrum Sterven geeft in elke aflevering een minicollege over de uitgelichte laag. Host Karen Kroonstuiver spreekt vervolgens een gast die over een schat aan ervaring met deze laag beschikt. Tot slot beantwoorden we in elke podcast een vraag van jullie, uit de community.  Sterven is misschien wel de meest intense vorm van leven. Door kennis en wijsheid te delen wil het Landelijk Expertisecentrum Sterven aan een ieder die wil meer vertrouwen geven over het proces van sterven. Laat je inspireren door deze kennis, verhalen en tips. Luister nu! ️Productie & redactie: Landelijk Expertisecentrum Sterven & Kind Storm CommunityWebsiteInstagramFacebookLinkedInMail ons: [email protected]: Sven ten Hove

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

A bis Z - Mit Alexandru und Zsolt

Willkommen bei 'A bis Z' - dem Podcast, der mehr ist als nur ein Gespräch. Begleite uns, Alexandru Ionel und Zsolt Sándor Cseke, auf einer unvergleichlichen Reise durch die Welt des Tanzsports, der Unterhaltung und persönlichen Geschichten. In unserem Podcast wird nicht nur getanzt, sondern auch gelacht, reflektiert und inspiriert.Und natürlich gibt es auch einen Blick hinter die Kulissen von Let’s Dance. Als Profitänzer bei RTL's renommierter Tanzshow haben wir so manche Geschichte zu erzählen - und die wollen wir mit dir teilen. Wir sprechen auch über Gesundheit, Selbstwertgefühl und die Bedeutung von Sport in unserem Leben.Also schnall dich an für eine wilde Fahrt von A bis Z!

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Havermelkelite

Waarom drinkt iedereen opeens matcha? Is het krijgen van meerdere kinderen een nieuw statussymbool? Hoe kan het dat de halve Randstad op Salomon-sneakers rondloopt? En waarom dromen zoveel twintigers en dertigers over het bezitten van een gietijzeren braadpan van het Franse merk Le Creuset?In de podcast Havermelkelite bespreekt schrijver, journalist en geestelijk vader van de HME, Jonas Kooyman (34), de belangrijkste statussymbolen en trends die spelen in de wereld van jonge stedelingen. Dit doet hij samen met columnist, schrijver en trend- en lifestyle journalist Jessica Kuitenbrouwer (30).Klik op volg om nooit meer de laatste trends te missen!

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

EetStrijd

Een eetstoornis gaat niet over eten. Het gaat over controle hebben. Controle die op andere vlakken uit je handen glipt. Het is een ziekte die zich langzaam vastzet en ernstiger wordt. Want herstellen van een eetstoornis is een gevecht. Een gevecht om iets los te laten wat een deel van jezelf is geworden.In de nieuwe Hart van Nederland-podcast EetStrijd loopt verslaggever Britt Lap vier dagen mee in het Leontienhuis: een expertisecentrum waar mensen met een eetstoornis samen met coaches en ervaringsdeskundigen werken aan herstel van een eetstoornis. Britt praat met deelnemers over hun moeilijke momenten, ze eet mee tijdens de lunch/avondeten en spreekt ouders die vertellen hoe groot de impact van een eetstoornis is op hun gezin.Ben jij of ken je iemand die te maken heeft met een eetstoornis? Wil je na het luisteren van deze podcast meer informatie over eetstoornissen en met iemand praten? Dan kan je terecht bij WEET, de Nederlandse patiëntenvereniging voor eetstoornissen.

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Je begrijpt me niet!

In de podcast 'Je begrijpt me niet!' stap je bij hoge uitzondering binnen in de therapieruimte van kleurrijke relatietherapeut Cocky Drost. Luister mee hoe Cocky mensen helpt die op zoek zijn naar inzichten over relaties, over zichzelf en over elkaar.Bij Cocky komt iedereen met een uniek verhaal. Van vertrouwensissues, affaires tot diepe schaamte en onzekerheden, met haar sessies biedt ze niet alleen hulp aan haar cliënten, maar houdt ze ook ons een spiegel voor.CreditsCocky Drost - therapeut en hostNina Huisman - regiePol van Veen - montage en mixMark Snijders - geluid en coachingTon Snijders - muziekJip Manders - redactieHerrie Film & TV - pers en promotieFé Wielemaker - social marketing Heleen Rol - marketingWilko Brandsma - producent

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Wallet & Van Weezel over de joodse wereld

Opiniemaker en journalist Natascha van Weezel en hoogleraar Joodse studies Bart Wallet in gesprek over wat er leeft in en rondom de joodse wereld. Een podcast over actualiteit en geschiedenis van het jodendom.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Mondkapjesmiljonairs

Wat heeft Sywert van Lienden gemeen met een Britse lingeriemagnaat, de ‘gouden vrijgezel’ van Spanje, de dochter van een Duitse politicus en een groep Italiaanse zakenmannen? Ze verdienden allemaal miljoenen met een mondkapjesdeal tijdens de coronacrisis. 

Nu staan ze in hun eigen landen terecht en worden ze beschuldigd van fraude, machtsmisbruik, oplichting of belastingontduiking. Maar, publiekelijk zijn ze allang veroordeeld vanwege hun schaamteloosheid, misleiding en profiteren van een crisis. 

In Mondkapjesmiljonairs vertellen onderzoeksjournalisten in Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland hoe zij hun eigen schandaal aan het licht brachten en wat hun verhaal losmaakte. De verhalen zijn een meetlat waar we Sywert langs kunnen leggen in aanloop naar de rechtszaak die 22 april van start gaat. Hoe moeten we, als we deze andere verhalen kennen, naar Sywert kijken? Is wat hij heeft gedaan gewoon lelijk, of ronduit misdadig?

De eerste aflevering van Mondkapjesmiljonairs is vanaf 17 april te beluisteren in je favoriete podcastapp. De andere 4 afleveringen kun je exclusief op Podimo luisteren. Ga daarvoor naar podimo.nl/mondkapjes. Met een proefabonnement luister je nu 30 dagen gratis naar exclusieve podcasts en luisterboeken op Podimo.


Aantal afleveringen: 2

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

By Podcast24.nl - Published 2024-06-07

Updated 2024-06-07