Nieuw en trendy week 25 - 2024 - Podcast24.nl!

De nieuwe en trendy van deze week zijn klaar, hier is de lijst!

Knoester & Kwint

Mijn naam is Job Knoester. Deze podcast maak ik met Christiaan Kwint. Wij zijn strafrechtadvocaten en experts op het gebied van tbs. In deze podcast nemen wij mensen mee in de bijzondere wereld van strafrecht en tbs met oa verhalen uit de praktijk en actualiteiten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Terwijl je weet

Eén op de vijf mensen krijgt dementie, dus deze podcast gaat vroeg of laat over ons allemaal.Terwijl je weet is een zoektocht naar de mens in dementie.Aan de hand van opnames van gesprekken, gemaakt door Joeri Bakker (68), komt journalist Max Boogaard (25) zijn eigen angsten rondom dementie onder ogen.Joeri is een reclamemaker en kreeg een aantal jaren geleden de diagnose Lewy Body Dementie. Die diagnose inspireerde hem om campagnes te gaan maken over de sociale stigma's rondom deze ziekte.Hij nam vele gesprekken op met experts en lotgenoten (oa. Adelheid Roosen, Teun Toebes, Trudy Dehue, Jos van Campen, Marijn van Ballegooijen) in de hoop er ooit een podcast van te maken. Max wil Joeri daar graag bij helpen, maar had nooit kunnen vermoeden dat het luisteren van Joeri's opnames zijn kijk op de medische wereld zo op zijn kop zou zetten.Max duikt steeds dieper in de wereld van dementie, gaat het gesprek aan met verschillende denkers en doeners, zoals Anne-Mei The, Jim van Os en Erik Scherder – en belandt uiteindelijk ook zelf als logé in een verpleeghuis. Een ervaring die hij totaal heeft onderschat maar hem voor het leven zal tekenen.Volg de podcastserie en mis geen aflevering.Terwijl je weet is gemaakt door Joeri Bakker en Max Boogaard in samenwerking met De Sociale Benadering Dementie.Presentatie: Joeri Bakker & Max BoogaardOndersteuning: Mark Smit & Anne-Mei TheAdvies, marketing en promotie: Stan Steeghs (Spot On Audio)Regie en montage: Max Boogaard (On the Record Media) o.a. bekend van de podcast: Jan van Leiden en het einde der tijden.Cover-art: Max Boogaard (Foto: Eva Dullaart) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 2

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Sicco, de verdwenen marechaussee

Op maandag 9 juni 2014, Tweede Pinksterdag, verschijnt opperwachtmeester Sicco Cuperus (36) niet op zijn werk bij de marechaussee in Harlingen. Zijn collega's slaan al vrij snel alarm omdat het niet past bij de plichtsgetrouwe Cuperus dat hij zonder afmelding niet op komt dagen. Ze gaan naar zijn appartement in Leeuwarden en treffen daar niets bijzonders aan, althans: geen sporen van geweld of wat dan ook. Het ziet eruit alsof Sicco even snel de deur is uitgegaan om een boodschap te doen. Raam open in de slaapkamer, zijn telefoon ligt aan de lader en de stofzuiger staat klaar om gebruikt te worden. Maar, en dat is wel opvallend, zijn auto staat niet op de parkeerplaats. Van Sicco wordt sindsdien nooit meer iets vernomen. Ja, zijn auto wordt een paar dagen later gevonden in Marrum, zo'n twintig kilometer ten noorden van Leeuwarden. Waarom Marrum? Niemand die het weet en sporenonderzoek levert ook al niks op. Van Sicco wordt taal noch teken vernomen, ondanks uitgebreid onderzoek van eerst de marechaussee en later het cold case team van de politie Noord Nederland. Met dat gegeven gingen journalist en auteur Margriet Brandsma, Geartsje de Vries, journalist bij Omrop Fryslân en oud-rechercheur Henk Dillerop aan de slag. Dillerop werkte jarenlang voor de politie en recherche, Brandsma maakte eerder in samenwerking met De Vries de podcast 'De heks van Anjum'. Het resulteerde in de podcast: 'Sicco, de verdwenen marechaussee' waarvan de eerste twee afleveringen 9 juni online komen, precies tien jaar nadat de vermissing van Cuperus aan het licht kwam. In de podcast komen de achterblijvers aan het woord, de moeder, broer en zus van Sicco. De makers gaan kijken in de buurt waar Sicco woonde en in Marrum, waar zijn auto werd gevonden. En ze spraken met vrienden en buren van de verdwenen marechaussee en met een paar van zijn collega's. Ook politie en marechaussee werken mee: de leider van het onderzoek dat de marechaussee deed naar Sicco, vertelt in de podcast openhartig over aanpak en bevindingen en maakt ook zaken bekend die niet eerder naar buiten kwamen. Dat doet ook de rechercheur die namens het cold case team in de podcast antwoord geeft op de vraag hoe het er nu voorstaat met het onderzoek naar Sicco. Sicco, de verdwenen marechaussee - vanaf 9 juni dus de eerste twee afleveringen, 16 juni deel drie, 23 juni deel vier.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Erben & Renate: Topsportouders

‘Hebben we het goed gedaan?’ Het is een vraag die alle ouders zichzelf stellen, vooralouders van topsporters. Voormalig topschaatser Erben Wennemars en zijn vrouw Renate gaan op zoek naar het antwoord, zeker nu hun zoon ook professioneel schaatser is. Welke rol speelde de topsport in de opvoeding? Ze gaan in gesprek met lotgenoten Rafael van der Vaart, Martin Reijnders, Adrie van der Poel, Ronald Florijn, Jolande Rovers en Teun de Nooijer. 

Aantal afleveringen: 1

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

De Diamantroof

Een zesdelige podcastserie over de grootste roof uit de Nederlandse geschiedenis.In 2005 gingen overvallers er op Schiphol vandoor met zakken vol diamanten ter waarde van bijna zeventig miljoen euro. Hoe liepen de diamantrovers in de val? Podcastmakers Maaike Timmerman en Sandra van den Heuvel nemen je mee in de zoektocht van de rechercheurs die in een jarenlang kat-en-muisspel verwikkeld raken. Hoofdrolspelers doen bijna twintig jaar later voor het eerst hun verhaal. 

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

EetStrijd

Een eetstoornis gaat niet over eten. Het gaat over controle hebben. Controle die op andere vlakken uit je handen glipt. Het is een ziekte die zich langzaam vastzet en ernstiger wordt. Want herstellen van een eetstoornis is een gevecht. Een gevecht om iets los te laten wat een deel van jezelf is geworden.In de nieuwe Hart van Nederland-podcast EetStrijd loopt verslaggever Britt Lap vier dagen mee in het Leontienhuis: een expertisecentrum waar mensen met een eetstoornis samen met coaches en ervaringsdeskundigen werken aan herstel van een eetstoornis. Britt praat met deelnemers over hun moeilijke momenten, ze eet mee tijdens de lunch/avondeten en spreekt ouders die vertellen hoe groot de impact van een eetstoornis is op hun gezin.Ben jij of ken je iemand die te maken heeft met een eetstoornis? Wil je na het luisteren van deze podcast meer informatie over eetstoornissen en met iemand praten? Dan kan je terecht bij WEET, de Nederlandse patiëntenvereniging voor eetstoornissen.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Wallet & Van Weezel over de joodse wereld

Opiniemaker en journalist Natascha van Weezel en hoogleraar Joodse studies Bart Wallet in gesprek over wat er leeft in en rondom de joodse wereld. Een podcast over actualiteit en geschiedenis van het jodendom.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Afteren

Uitgaan. Het is een simpele formule met ontelbaar veel uitkomsten. Vermenigvuldig de nacht met muziek (of iets anders) en drank (of iets anders), en reken maar dat het gelijk staat aan goede verhalen. In Afteren verlenen Justin Verkijk en Nellie Benner alleen toegang op hun afterparty, aan gasten die bereid zijn dat ene legendarische verhaal te vertellen dat ze wél hebben kunnen onthouden.Geproduceerd door Tonny Media.Credits:Redactie: Thijs SchreudersAudiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske Boudestein Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Mondkapjesmiljonairs

Wat heeft Sywert van Lienden gemeen met een Britse lingeriemagnaat, de ‘gouden vrijgezel’ van Spanje, de dochter van een Duitse politicus en een groep Italiaanse zakenmannen? Ze verdienden allemaal miljoenen met een mondkapjesdeal tijdens de coronacrisis. Nu staan ze in hun eigen landen terecht en worden ze beschuldigd van fraude, machtsmisbruik, oplichting of belastingontduiking. Maar, publiekelijk zijn ze allang veroordeeld vanwege hun schaamteloosheid, misleiding en profiteren van een crisis. In Mondkapjesmiljonairs vertellen onderzoeksjournalisten in Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland hoe zij hun eigen schandaal aan het licht brachten en wat hun verhaal losmaakte. De verhalen zijn een meetlat waar we Sywert langs kunnen leggen in aanloop naar de rechtszaak die 22 april van start gaat. Hoe moeten we, als we deze andere verhalen kennen, naar Sywert kijken? Is wat hij heeft gedaan gewoon lelijk, of ronduit misdadig?De eerste aflevering van Mondkapjesmiljonairs is vanaf 17 april te beluisteren in je favoriete podcastapp. De andere 4 afleveringen kun je exclusief op Podimo luisteren. Ga daarvoor naar podimo.nl/mondkapjes. Met een proefabonnement luister je nu 30 dagen gratis naar exclusieve podcasts en luisterboeken op Podimo.

Aantal afleveringen: 2

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

EN door met Ellen & Naomi

Voormalig tophockeysters Ellen en Naomi zijn al jaren beste vriendinnen. In de podcast 'EN door' hebben ze het met een flinke knipoog over de struggles van het moederschap, opvallende sportmomenten en komt er geregeld een bekende (ex)topsporter aan het woord. Zo af en toe delen ze een tip, die het leven van iedere luisteraar leuker of makkelijker maakt. Ze sluiten elke podcast af met een duivels dilemma...Productie: MIDDLE CHILD MEDIA. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 2

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

By Podcast24.nl - Published 2024-06-21

Updated 2024-06-21