Nieuw en trendy week 40 - 2023 - Podcast24.nl!

De nieuwe en trendy van deze week zijn klaar, hier is de lijst!

De Stiefmoedermoord

Wie vermoordde in 1986 de stiefmoeder van de 15-jarige Samir Sabri? Op basis van zijn eigen schuldbekentenis wordt Samir veroordeeld voor het plegen van de moord. Maar anderhalf jaar later trekt hij zijn verklaring in. Hij beweert hij onschuldig te zijn. In een diepgravende journalistieke zoektocht probeert journalist Anders Johansson de waarheid boven tafel te krijgen. De Stiefmoedermoord is de Nederlandse versie van de Zweedse podcast #Fallet. De originele inhoud is met behulp van acteurs naar het Nederlands omgezet. De Stiefmoedermoord is een podcast van het AD en de aangesloten regionale bladen. Copyright: PodsterProductie: audio agency Airborne

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Ellen & Naomi: Super Sunday

Ellen Hoog en Naomi van As spelen elke zondag de wedstrijd van hun leven. Waar tijdens hun hockeycarrière de tactiek kwam van de coach, komen de instructies nu van het publiek. En dat gaat over veel meer dan alleen hockey. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Washington Calling

Elke week belt Amerika-correspondent Paul Jansen vanuit Washington naar De Telegraaf met het laatste nieuws uit de Verenigde Staten.Presentatie: Tomasz Blom.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

In de tbs

In de tv-serie ‘In de tbs’ volgt Hans Faber een jaar lang patiënten, begeleiders en behandelaars van de Van der Hoeven kliniek in Utrecht. Faber is de oom van Anne Faber. Zij werd in 2017 vermoord door Michael P., iemand die bij een eerdere veroordeling geen tbs kreeg maar wel had moeten krijgen. Faber ziet met eigen ogen hoe het er in een tbs-kliniek aan toe gaat.In deze podcastserie bespreekt hij zijn observaties en dilemma’s met hoofden behandeling van de Van der Hoeven Kliniek, tbs-advocaat Job Knoester, Carrie Ploeger van de Verslavingsreclassering en hoogleraar forensische psychiatrie Michiel van der Wolf.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Boontjes Doppen

Dit is mijn plek voor alles audio, maar ik zal hier voornamelijk de interviews die ik voor mijn platform ‘cutbeans’ doe, uploaden. :)

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

NUL GÊNE - de podcast

Je luistert naar NUL GÊNE - de podcast: een splinternieuwe podcast gemaakt door Amy, Lisa en Shelley, ook bekend als OG3NE. Terwijl de zussen in de tourbus zitten onderweg naar een locatie, behandelen ze de leukste vragen, hilarische dilemma’s en nog veel meer! Dus stap in en luister mee!

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Hier woont mama nu

Katrin Lohmann neemt ons in ‘Hier woont mama nu’ mee achter de muren van de moeder-kindafdeling in de gevangenis van Brugge. Daar zitten vrouwen samen die weinig gemeen hebben, behalve de zorg voor hun kinderen. Toch tot de kinderen drie zijn.'Hier woont mama nu' is een intieme documentaire, met muziek van An Pierlé en Loesje Maieu, en redactie en montage door Wederik De Backer, Katrin Lohmann en Katoo De Langhe.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Van Dis Ongefilterd

Vanuit het tuinhuis van zijn uitgeverij Atlas Contact komt Adriaan van Dis met zijn eigen podcast. In Van Dis Ongefilterd praat hij over alles wat hem bezighoudt met Simon Dikker Hupkes, bekend van de Wie is-podcastreeks en als redacteur bij de uitgeverij. Verschijnt elke twee weken op zaterdag. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Verscheurd door de wolf

Sinds de wolf zich in 2019 weer in Nederland vestigde, neemt de weerstand toe. Schapenhouders zijn het zat en willen wolven die hun vee aanvallen afschieten. En op de Veluwe en in Drenthe durven mensen hun kinderen door de komst van de wolf niet meer door het bos te laten fietsen. Maar tegelijkertijd zijn boswachters en veel natuurliefhebbers ontzettend blij met de terugkeer. Door te jagen op herten en zwijnen houdt de wolf het bos gezond.NU.nl-verslaggever Job van der Plicht reist door het territorium van de wolf. Hij zoekt uit wat de wolf doet met de mensen die er dagelijks mee te maken hebben. Verscheurd door de wolf gaat over de mysterieuze dood van een wolf op de Veluwe, een dolblije boswachter en de tijdbom die in Drenthe tikt. We moeten ons land voor het eerst in 150 jaar weer delen met een groot roofdier. Maar hoe?

Aantal afleveringen: 3

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

De heks van Anjum

'De Heks van Anjum' is de titel van het boek van journalist Margriet Brandsma over de beruchte pensionmoorden in het Friese Anjum. Het roept zoveel reacties op dat er nu een vervolg is in de vorm van een podcast. De zaak in het kort: in de tuin van pension 'Het Station' wordt op kerstavond 1997 na een tip het lichaam van een vermoorde man gevonden. Twee dagen later graaft de politie op het terrein van het pension een tweede lijk op, deze man is een half jaar eerder met geweld om het leven gebracht. Pensionhoudster Marjan van der E. wordt voor de moorden veroordeeld maar heeft altijd ontkend. De ongewone moordzaak leidt tot veel ophef en publiciteit. Waarom sloeg de 52-jarige vrouw twee mannen die veel jonger, groter en sterker waren dan zijzelf de schedel in? Welke rol speelt de hennepkwekerij die een week eerder werd opgerold? Waarom is die rol nooit meegenomen in het onderzoek naar deze zaak? Is de onverwachte dood van Marjan vlak voor de verschijning van het boek toeval of speelt er meer? In de podcast ' De heks van Anjum' spreekt Margriet Brandsma met mensen die reageerden op haar boek. Dat leidt tot weer nieuwe bevindingen over de moordzaak, tot (nog meer) verbazing over de manier waarop politie en justitie te werk zijn gegaan. In de podcast leren we Marjan van der E. beter kennen, horen we belastende verklaringen over een van de mannen die de hennepkwekerij in haar schuur exploiteerde en vertelt de advocaat van de pensionhoudster over de mogelijkheden deze zaak heropend te krijgen.   'De Heks van Anjum' is de titel fan it boek fan sjoernalist Margriet Brandsma oer de beruchte pensjonmoarden yn Eanjum. It ropt safolle reäksjes op dat der no in ferfolch is yn de foarm fan in podcast. De saak yn it koart: yn de tún fan pensjon 'Het Station' wurdt op krystjûn 1997 nei in tip it lichem fan in fermoarde man fûn. Twa dagen letter wurdt in twadde lyk opgroeven. Dizze man is in heal jier earder mei geweld om it libben brocht. Pensjonhâlder Marjan van der E. wurdt foar de moarden feroardiele mar se hat altyd ûntkend. De nuvere moardsaak soarget foar in soad opskuor en publisiteit. Wêrom sloech de 52-jierrige frou twa manlju dy't folle jonger, grutter en sterker wiene as sysels de holle yn? Hokker rol spilet de himpkwekerij dy't in wike earder oprôle waard? Wêrom is dy rol nea meinommen yn it ûndersyk nei dizze saak? Is de ûnferwachte dea fan Marjan flak foar de ferskining fan it boek tafal of spilet der mear? Yn de podcast 'De heks van Anjum' praat Margriet Brandsma mei minsken dy't reägearren op har boek. Dat liedt ta wer nije ynsjoggen yn de moardsaak, ta (noch mear) fernuvering oer de wize hoe't plysje en justysje ûndersyk dien ha. Yn de podcast leare we Marjan van der E. better kennen, hearre we belêstende ferklearringen oer ien fan de manlju dy't de himpkwekerij yn har skuorre behearde en fertelt de abbekaat fan de pensjonhâlder de mooglikheden dizze saak opnij foar it gerjocht te krijen.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

By Podcast24.nl - Published 2023-10-06

Updated 2023-10-06