Verlopen verkiezingen radicaal anders als jongeren wél mogen stemmen? (dit is een aflevering van Ondertussen in de kosmos)

Deze week is er geen nieuwe Culturele bagage, wel kunt u hier luisteren naar een andere podcast van de Volkskrant, Ondertussen in de kosmos. Je mag rijden op een tractor, fulltime werken en zelf beslissen over medische behandelingen. Maar stemmen mag nog niet als je 16 wordt, terwijl internationaal voorzichtig steeds meer landen de stemgerechtigde leeftijd verlagen. Wetenschapsredacteur Maartje Bakker vroeg psychologen en politicologen naar de voors en de tegens. En: wat vinden de 16- en 17-jarigen zelf? Luister de andere afleveringen van 'Ondertussen in de kosmos' hier. Presentatie: Tonie MuddeMontage: Julia van AlemEindredactie: Corinne van Duin, Geart van der Pol Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactieSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Om Podcasten

Over films, series, boeken en andere popculturele verschijnselen die ons blij maken, verbazen of hebben ontroerd. Over wat je niet mag missen, maar vooral: wat je van kunst kunt leren over het leven zelf. Met host Esma Linnemann word je samen met de cultuurexperts van de Volkskrant elke week bijgepraat.