VIDEOPODCAST: Waarom is eten met een korstje lekkerder?

De Universiteit van Vlaanderen Podcast - Een podcast door Universiteit van Vlaanderen - Donderdagen

Wat hebben speculaas, lasagne en granola met elkaar te maken? Het is allemaal keilekker omdat... het allemaal bruingebakken eten is! En dat bruine en dat korstje... dat maakt eten dus lekker. De reden? Chemische reacties die eenvoudige stoffen doen uiteenvallen in honderden andere stoffen, elk met een eigen aroma. Hoe dat zit legt voedingstechnoloog Bruno De Meulenaer (UGent) uit deze video! #maillardreactie #karamellisatie Gastspreker: Bruno De Meulenaer Redactie: Katleen Bracke Eindredactie: Katleen Bracke Montage: NabeeldDeze podcast is mogelijk dankzij de medewerking van KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt, VUB en de Jonge Academie en komt tot stand met de steun van VRT en de Vlaamse overheid.