VIDEOPODCAST: Waarom scheurt mijn zak chips nooit open zoals ik wil?
De Universiteit van Vlaanderen Podcast - Een podcast door Universiteit van Vlaanderen

Een zak bevroren erwten uit de vriezer die zo moeilijk open gaat dat je er een schaar bij moet pakken. Een zak pasta die in de verkeerde richting doorscheurt (spaghetti op de grond...). Of het gepruts met het openen van een zak chips. Herkenbaar? Dr. Bram Bamps, industrieel ingenieur aan de UHasselt, is dé expert op het gebied van plastic verpakkingen. Hij legt uit waarom sommige plastics zo makkelijk openscheuren en andere juist helemaal niet. Gastspreker: dr. Bram BampsRedactie: Nicole TegelaarEindredactie: Katleen BrackeMontage: Liesbet PeremansDeze podcast is mogelijk dankzij de medewerking van KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt, VUB en de Jonge Academie en komt tot stand met de steun van VRT, de spelers van de Nationale Loterij en de Vlaamse overheid.