#150: Marinus Noordenbos, restauranthouder en vishandelaar

Gijs Groenteman bezoekt Marinus Noordenbos bij zijn restaurant en vishandel in IJmuiden. De vader van Marinus had een rederij met een vloot vissersschepen. De rederszoon werd door zijn pa een jaar naar Japan gestuurd. Zes dagen per week moest hij er vis fileren. En niet zo maar een visje: de horsmakreel. Noordenbos heeft een enorme drang om iedereen kennis te laten maken met de Japanse keuken. Maar vooral wil hij de hele wereld laten proeven wat een fantastische vis de horsmakreel is.

Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactie

Presentatie: Gijs Groenteman
Montage: Julia van Alem
Redactie: Tamar Bot, Fanny van der Reijt, Corinne van Duin, Julia van Alem
Eindredactie: Corinne van Duin

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Om Podcasten

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant. Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactie Presentatie: Gijs Groenteman Montage: Daan Hofstee Redactie: Tamar Bot, Fanny van der Reijt en Corinne van Duin