Haka-HJK 0-3 | Veikkausliiga 21.8.2022

Nappulakengät - Een podcast door Nappulakengät-podcast

Helsingin jalkapalloklubi haki Valkeakoskelta täydet kolme pistettä sunnuntai-iltana pelatussa klassikossa. Kotijoukkue Haka jaksoi ensimmäiset 30 minuuttia tehdä Klubin pelinavaamisen vaikeammaksi, mutta sen jälkeen Klubin karuselli lähti pyörimään ja kotijoukkue tipahti kyydistä. Peli ratkesi ensimmäisen puoliajan viimeisen vartin aikana. HJK kävi latomassa kolme tyylikästä maalia ja nousi kolmen pisteen myötä sarjan kärkeen tasapisteissä kuopiolaisten kanssa. Syksyn mestaruustaistosta tulee taas jännitysnäytelmä. HJK pelasi torstaina tiukan Eurooppa-liigan karsintapelin. Sen johdosta sunnuntain avauskokoonpanossa nähtiin selvää kierrätystä. Etenkin Aapo Halmeen paluu ja paikka avauskokoonpanossa herätti kiinnostuksen ennen pelin alkua, sillä tutun topparin pelivireestä ei ollut tuoreita näyttöjä. Halme esiintyikin varmoin ottein ja viimeisteli ensimmäisen puoliajan sinetiksi jääneen 3-0 maalin päällään. Toinen puoliaika ei tarjoillut enää lisää maaleja. HJK tyytyi pitämään palloja ja varmistelemaan johtoasemaa. Nyt katseet kääntyvät torstain ratkaisevaan playoff-peliin Klubin ja Silkeborgin välillä. Voittaja saa paikan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, häviäjälle jää paikka Ägä-cupin lohkovaiheessa.