1. Bestond racisme in het Romeinse Rijk?

Immigratie was het belangrijkste thema tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Hoe keken de Romeinen aan tegen immigratie? Deden ze de grenzen dicht? Of had het Romeinse Rijk juist open grenzen waar iedereen in en uit kon wandelen? In deze eerste aflevering vertelt Olivier Hekster (Radboud Universiteit) hoe de Romeinen omgingen met immigratie en de vele verschillende culturen in hun rijk.

Wil je Olivier uitdagen? Heb je iets bedacht waar de Romeinen nog niet aan gedacht hebben? Vul dan dit formulier in en wie weet hoor je het terug in Rare Jongens. https://forms.gle/arJFMe4fUZjpi3Ky5


--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/rarejongens/message

Om Podcasten

Wie denkt dat klimaatproblemen, feminisme of superrijken typisch dingen van nu zijn, heeft het mis. De Romeinen hadden er ook mee te maken. In de podcast Rare Jongens vertelt historicus Olivier Hekster (Radboud Universiteit) hoe de Romeinen omgingen met dingen waar we ook nu mee te maken hebben. Samen met Merijn Doggen (hoofdredacteur Universiteit van Nederland) bekijkt hij wekelijks onze tijd door de bril van de Romeinen.