Waarom eten we nog vlees? Over vleesalternatieven, Vegan Nick of Simon en slap liberaal beleid

Veel vlees eten is ongezond en slecht voor het milieu. We zouden collectief 75% minder vlees moeten eten om in de buurt te komen van doelstellingen van het Akkoord van Parijs. In onze jonge Randstedelijke bubbel lijkt het alsof iedereen vegetariĆ«r is en we deze doelstellingen prima gaan halen. Maar is dat dat wel zo? En hoe zit dat in de rest van Nederland? Spoiler: we doen het veel minder goed dan we denken. Perre vertelt over hoe hij zijn eigen vleesalternatief is gestart na het horen van hoe langzaam deze vleestransitie gaat. Doortje ziet Nick of Simon (wie nou precies wie is weet ze nog steeds niet) een eigen vegan smoothie brand begint en vraagt zich af of straks heel Volendam vegan is. En voor het antwoord op de grote vragen bellen we met Joris Lohman van Food Hub, hij is transitiewetenschapper en kan ons precies vertellen hoe je grote systematische verandering teweeg brengt. šŸ‘• Advertentie: we mogen in samenwerking met Bamigo een eenmalige kennismakingskorting van 20% aanbieden aan jou. Kortingscode: SCHAAMTELOOS20. De code is te gebruiken in de webshop:Ā Bamigo.com šŸŒ±Ā Krijg nu tot wel 75 euro korting op je eerste vier boxen bij HelloFresh met de code SCHAAMTELOOS75 viaĀ dezelink.Ā Let op: dit geldt alleen voor nieuwe en oude HelloFreshā€™ers. Dus als je meer dan 3 maanden geleden je lidmaatschap hebt opgezegd. Tips:Nick Schilder op de cover van Men's Health Mag Eva Jinek een baby krijgen wanneer zij dat wil, aub?Nederlanders eten iets minder vlees, maar niet omdat ze dat graag willenConsumptie van vlees in Nederland (RIVM)Volg hierĀ DoortjeĀ enĀ PerreĀ op Instagram. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Mail dan naarĀ [email protected] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van CaliforniĆ« op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Om Podcasten

Doortje Smithuijsen en Perre van den Brink houden de jonge stedeling elke week een spiegel voor. We maken ons allemaal druk om gentrificatie, maar we willen ook een koffiebar met havermelk in de straat. En we vinden duurzaamheid belangrijk, maar vliegen ook het liefst drie keer per jaar naar de andere kant van de wereld. Een podcast voor alle jonge mensen in de stad op zoek naar houvast.Iedere donderdag om 16.00 een nieuwe aflevering.