Studio Plantaardig
Een podcast door Esther Molenwijk - Vrijdagen
173 Afleveringen
-
Zomercolumn: "De sluier der onwetendheid" door Dennis Vink
Gepubliceerd: 22-8-2025 -
Zomercolumn: "Beste vleeseter" door Tobias Leenaert
Gepubliceerd: 15-8-2025 -
Zomercolumn: "Hoe zouden dieren vakantie vieren" door Marjolein de Rooij
Gepubliceerd: 8-8-2025 -
Zomercolumn: "Wees lief, wees zacht, wees aardig" door Sanne Vogel
Gepubliceerd: 1-8-2025 -
Vegan Journaal #67: 600.000 ‘vlees-honden’ zoeken thuis. En: Doorstart vegan Punselie koekjes?
Gepubliceerd: 25-7-2025 -
#97 Liefde Zonder Vlees? — Als idealen en liefde elkaar ontmoeten (of botsen)
Gepubliceerd: 18-7-2025 -
Vegan Journaal #66: Explosieve stijging van teken die vleesallergie veroorzaken
Gepubliceerd: 11-7-2025 -
#96 Effectief doneren: waar maakt jouw euro het grootste verschil voor dieren?
Gepubliceerd: 4-7-2025 -
Vegan Journaal #65: Verdwijnt ons vleesverlangen door afslankpillen?
Gepubliceerd: 28-6-2025 -
#95 Een halve eeuw activisme: Peter Singer blikt terug en vooruit
Gepubliceerd: 20-6-2025 -
Vegan Journaal #64: schapen in Marokko ontsnappen dit jaar aan het offerfeest
Gepubliceerd: 13-6-2025 -
#94 Lichaam als reproductiemachine: seks en voortplanting in de vee-industrie
Gepubliceerd: 6-6-2025 -
Vegan Journaal #63: Insecten: Het begin van een nieuwe bio-industrie of een valse belofte?
Gepubliceerd: 30-5-2025 -
#93 Polarisatie: nodig voor verandering of contra-productief? Bart Brandsma, polarisatie-expert
Gepubliceerd: 23-5-2025 -
Vegan Journaal #62: Horeca kan 76 miljoen dieren uitsparen (plus 133 miljoen garnalen)
Gepubliceerd: 16-5-2025 -
#92 Vleesreclames in de ban: Een logische stap of ultieme betutteling? (Deel 2)
Gepubliceerd: 9-5-2025 -
Vegan Journaal #61: Varkenshouder krijgt 50 miljoen voor uitkoop van met subsidie gebouwde stallen
Gepubliceerd: 2-5-2025 -
#91 Vleesreclames in de ban: Een logische stap of ultieme betutteling? (Deel 1)
Gepubliceerd: 25-4-2025 -
Vegan Journaal #60: Waarom er zo weinig (goede) vegan melkchocola is
Gepubliceerd: 18-4-2025 -
#90 Filosoof Eva Meijer (UvA): “Het kan mij niet zo veel schelen of mensen voortbestaan, maar wel dat we op een rechtvaardige manier uitsterven”
Gepubliceerd: 11-4-2025
Er is één ding dat we direct kunnen doen om een klimaatcrisis tegen te gaan. Het kost niets, het is niet moeilijk en we kunnen vandaag nog beginnen. Namelijk: ons menu verschuiven van dierlijk naar plantaardig. Minder vlees, vis en zuivel. We worden er ook nog eens gezonder van, én we voorkomen dierenleed. Dat deze transitie nodig is, staat inmiddels als een paal boven water. Maar hoe gaan we 'm maken? En welke verrassingen heeft het menu van morgen voor ons in petto? Esther Molenwijk gaat in gesprek met experts over de transitie naar een meer plantaardige samenleving.