173 Afleveringen

  1. Zomercolumn: "De sluier der onwetendheid" door Dennis Vink

    Gepubliceerd: 22-8-2025
  2. Zomercolumn: "Beste vleeseter" door Tobias Leenaert

    Gepubliceerd: 15-8-2025
  3. Zomercolumn: "Hoe zouden dieren vakantie vieren" door Marjolein de Rooij

    Gepubliceerd: 8-8-2025
  4. Zomercolumn: "Wees lief, wees zacht, wees aardig" door Sanne Vogel

    Gepubliceerd: 1-8-2025
  5. Vegan Journaal #67: 600.000 ‘vlees-honden’ zoeken thuis. En: Doorstart vegan Punselie koekjes?

    Gepubliceerd: 25-7-2025
  6. #97 Liefde Zonder Vlees? — Als idealen en liefde elkaar ontmoeten (of botsen)

    Gepubliceerd: 18-7-2025
  7. Vegan Journaal #66: Explosieve stijging van teken die vleesallergie veroorzaken

    Gepubliceerd: 11-7-2025
  8. #96 Effectief doneren: waar maakt jouw euro het grootste verschil voor dieren?

    Gepubliceerd: 4-7-2025
  9. Vegan Journaal #65: Verdwijnt ons vleesverlangen door afslankpillen?

    Gepubliceerd: 28-6-2025
  10. #95 Een halve eeuw activisme: Peter Singer blikt terug en vooruit

    Gepubliceerd: 20-6-2025
  11. Vegan Journaal #64: schapen in Marokko ontsnappen dit jaar aan het offerfeest

    Gepubliceerd: 13-6-2025
  12. #94 Lichaam als reproductiemachine: seks en voortplanting in de vee-industrie

    Gepubliceerd: 6-6-2025
  13. Vegan Journaal #63: Insecten: Het begin van een nieuwe bio-industrie of een valse belofte?

    Gepubliceerd: 30-5-2025
  14. #93 Polarisatie: nodig voor verandering of contra-productief? Bart Brandsma, polarisatie-expert

    Gepubliceerd: 23-5-2025
  15. Vegan Journaal #62: Horeca kan 76 miljoen dieren uitsparen (plus 133 miljoen garnalen)

    Gepubliceerd: 16-5-2025
  16. #92 Vleesreclames in de ban: Een logische stap of ultieme betutteling? (Deel 2)

    Gepubliceerd: 9-5-2025
  17. Vegan Journaal #61: Varkenshouder krijgt 50 miljoen voor uitkoop van met subsidie gebouwde stallen

    Gepubliceerd: 2-5-2025
  18. #91 Vleesreclames in de ban: Een logische stap of ultieme betutteling? (Deel 1)

    Gepubliceerd: 25-4-2025
  19. Vegan Journaal #60: Waarom er zo weinig (goede) vegan melkchocola is

    Gepubliceerd: 18-4-2025
  20. #90 Filosoof Eva Meijer (UvA): “Het kan mij niet zo veel schelen of mensen voortbestaan, maar wel dat we op een rechtvaardige manier uitsterven”

    Gepubliceerd: 11-4-2025

1 / 9

Er is één ding dat we direct kunnen doen om een klimaatcrisis tegen te gaan. Het kost niets, het is niet moeilijk en we kunnen vandaag nog beginnen. Namelijk: ons menu verschuiven van dierlijk naar plantaardig. Minder vlees, vis en zuivel. We worden er ook nog eens gezonder van, én we voorkomen dierenleed. Dat deze transitie nodig is, staat inmiddels als een paal boven water. Maar hoe gaan we 'm maken? En welke verrassingen heeft het menu van morgen voor ons in petto? Esther Molenwijk gaat in gesprek met experts over de transitie naar een meer plantaardige samenleving.