Nieuw en trendy week 6 - 2024 - Podcast24.nl!

De nieuwe en trendy van deze week zijn klaar, hier is de lijst!

Testamint fan de siel

Dit is Testamint fan de siel. In podcast mei Hylke Speerstra (87), ien fan Fryslâns grutste skriuwers en ferhalefertellers. Testamint fan de siel is de titel fan syn alderlêste boek, mar it is ek wat dizze podcast is: in testamint fan Hylkes siel. Gewoanwei fertelt er de ferhalen fan oaren, mar no jout er himséls bleat. Noch ien kear fertelt Hylke alles wat er Fryslân efterlitte wol. Wêrom kin er net oars as ferhalen fertelle? Hat er noed oer it Frysk? En wat leit der foar him, no’t er syn lêste boek skreaun hat? Yn Testamint fan de siel fertelt er it yn fjouwer ôfleveringen oan Martine van der Steege fan de Leeuwarder Courant.  

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Zij is van mij

De cijfers kan niemand meer ontkennen: elke acht tot tien dagen wordt er een vrouw gedood door haar man, vriend of ex-partner. Vrouwenmoord komt in Nederland aanzienlijk vaker voor dan in de landen om ons heen en toch lijkt er nauwelijks iets te veranderen. Waarom gaat het juist hier zo vaak mis achter de voordeur? In de achtdelige podcast ‘Zij is van mij’ onderzoekt Saskia Belleman hoe het beter kan. Want waarom kunnen sommige mannen niet accepteren dat een vrouw een punt zet achter de relatie? Waarom komt hulp vaak als het te laat is? En welke lessen kunnen we trekken uit het buitenland? In gesprekken met slachtoffers, nabestaanden, plegers, de politie, het OM, strafrechtadvocaten en wetenschappers gaat de rechtbankverslaggever van De Telegraaf op zoek naar antwoorden.

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Jan van Leiden en het einde der tijden

Van kroegbaas tot koning. Dit is het bizarre, waargebeurde verhaal van Jan van Leiden.Deze acteur, kroegbaas en kleermaker werd in de zestiende eeuw leider van een beweging, de wederdopers, die verkondigde dat de wereld ten onder zou gaan. In afwachting van de eindtijd werd in Münster een heilstaat opgericht. Die radicaliseerde binnen de kortste keren tot een dictatuur.In deze podcastserie volg je journalist Max Boogaard in zijn zoektocht naar Jan en ontdek je wat er zo'n 500 jaar geleden in Münster is gebeurd. Zo leer je Jan van Leiden steeds beter kennen: van zijn aanvankelijke bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap tot aan zijn laatste biecht in een dodencel.Een krankzinnig stukje Nederlandse geschiedenis. Voor liefhebbers van: Alle Geschiedenis Ooit, Klassieke Mysteries en Geschiedenis voor Herbeginners. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Sporen van Slavernij: de erfenis

In de Omroep MAX-podcast Sporen van Slavernij: de erfenis zoekt presentatrice Dolores Leeuwin antwoord op de vraag: wat is de erfenis van ons slavernijverleden? Nederland is inmiddels één van de rijkste landen ter wereld, maar een deel van deze rijkdom hebben we te danken aan de WIC- en de VOC-tijd. Dé tijd waarin slavernij in landen buiten Nederland floreerde. Deze podcast maakt onderdeel uit van het televisieprogramma Sporen van Slavernij. Kijk het terug op NPO Start

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Help, ik heb een puber!

Pubers: de gekste, grappigste en meest frustrerende wezens die er bestaan. Kluun schreef een heuse handleiding over hoe je met ze om gaat. Maar... laten we eerlijk zijn: ligt de werkelijkheid niet anders? In Help, ik heb een puber! de podcast hoor je hoe het er bij Kluun en co-host Yvanka van der Zwaan thuis aan toe gaat. Pubers met paarse wallen aan de ontbijttafel, een vloedgolf aan Tikkies en altijd maar die telefoon als een verlengstuk aan de puber vastgeplakt. Heerlijk herkenbare situaties, maar hoe ga je d'r mee om? Elke week bespreken Kluun en Yvanka een nieuw puberthema met ook elke week een nieuwe expert, zij leggen het uit! Huispuber Teun vertelt wat hij ervan vindt in "Teuns Tirade" en Kluun deelt verschillende scenario's waar je als luisteraar en/of puberouder vast een mening over hebt. Volg @helpikhebeenpuber op Instagram en laat ons weten hoe jij erover denkt!Vanaf vrijdag 26 januari te beluisteren in jouw favoriete podcast app!

Aantal afleveringen: 4

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

De X! Factor

Wekelijks bespreken Ton F. van Dijk en Esther van Fenema de 5 meest opvallende meningen op X. Wie slaat de spijker op z'n kop. En wie kleunt volledig mis? Een podcast over politiek, media en menselijk gedrag.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

De Hete Brij met Alex, Pepijn en Christine

In De Hete Brij bespreken Alex Ploeg, Pepijn Schoneveld en Christine de Boer wekelijks een onderwerp waar ze het liefst omheen zouden willen draaien. Drie comedians in een eerlijk gesprek over hun levens in de theaterwereld en thuis, met spullen, en meningen en gevoelens en buren en een kind en liefde of het totale gebrek daaraan. Want Pepijn is er ook. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Van de radar

Het is een vergeten vliegramp. Op 30 mei 1961 stortte een gloednieuw straalvliegtuig van KLM kort na opstijgen in de Portugese zee. Niemand overleefde de klap. Decennia later zitten nabestaanden nog vol vragen. Wat ging er mis? En is er ergens nog tastbaar bewijs te vinden? Journalist Julia Bokdam onderzoekt het verhaal. Credits:Presentatie, research, interviews, scripts: Julia BokdamOpnames, scripts, montage: Renée van HeterenMuziek en mixage: KLOAQ audio designArtwork: Guido van der MarkEindredactie: Daan HofsteeProjectmanagement: Manon van der Knaap PR: Emilie van Kinschot

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Slapeloos de Podcast

Wat doe je als je al drie jaar amper slaapt? Van de ene op de andere nacht deed de Utrechtse journalist Bernadette Keizer (28) geen oog meer dicht. Ze kreeg te horen dat ze chronische insomnie heeft, oftewel langdurige slapeloosheid. In de podcast Slapeloos volg je haar zoektocht naar een goede nachtrust. Ze spreekt met allerlei deskundigen uit de provincie om uit te zoeken waarom zoveel mensen slecht slapen. En nog belangrijker: wat we daar tegen kunnen doen.

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

Lotte's Hotline

Meiden! Mijn naam is Lotte van Eijk en samen gaan we die nieuwe week eens ff lekker recht in de bek kijken. Ja? Niemand vindt maandag leuk, niemand houdt van maandag maar we gaan zorgen dat maandag toch een beetje onze vriendin gaat worden. Elke maandag gaan we het hebben over stress, zelfliefde, ADHD, creativiteit, daten en eigenlijk het hele leven. Want dat is soms nog niet makkelijk! Je kunt via mijn DM op Instagram een vraag achterlaten, een soort voicemail, en die ga ik allemaal luisteren en je zo goed mogelijk op weg helpen. Klikkerdeklikklak op die abonneer knop en dan komt het allemaal goed meid, we gaan het samen doen!

Aantal afleveringen: 5

Link naar de eerste aflevering

Link naar de laatste aflevering

By Podcast24.nl - Published 2024-02-09

Updated 2024-02-09