#6: Waarom moet die zak chips of rol koekjes altijd op?
Het HoofdKwartiertje - Een podcast door Hersenstichting - Dinsdagen
‘Honderd jaar geleden was er minder voedselzekerheid. Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om veel lekkere dingen te kopen. De industrie is erop ingespeeld om het zo lekker mogelijk te maken. Dat noemen ze het bliss point: dat het zout, zoet, hartig of zuur genoeg is zodat je er meer van wil eten.’ Je hebt zin in iets lekkers en loopt naar de keuken. Daar trek je een zak chips open en je neemt je voor er een handje van te eten. Wat maakt dat het vaak niet bij dat ene handje blijft? Voedingswetenschapper Sofie van Houdt neemt ons mee in de wereld van de voeding. Wat maakt ongezonde producten zo aantrekkelijk om in grote hoeveelheden te eten? En wat kun je zelf doen om bodemdrift te voorkomen?Sofie verwijst in de aflevering naar het onderzoek van Prof. dr. food & cognition Esther Aarts.Het HoofdKwartiertje is een podcast van de Hersenstichting.Gast: Sofie van Houdt Host: Annemiek Lely Producer: podcastopnemen.com Meer informatie over:Gezonde hersenen Het effect van voeding op je brein Wil jij werken aan gezonde hersenen? Doe de gratis online training Hersencoach Schrijf je in voor de nieuwsbrief gezonde hersenen en ontvang informatie en tips over gezonde hersenen