Chef-kok Jeroen van Oijen en tv-maker JP Pellemans praten met Petra Possel

Chef-kok Jeroen van Oijen en tv-maker JP Pellemans praten met host Petra Possel.Jeroen van Oijen - een chef met een missie - is begonnen met een omvangrijk en ambitieus project. Zijn uitgebreide gastronomische kennis en ervaring wordt aangevuld met eigen onderzoek naar de top-100 gerechten uit de hele wereld. In het eerste deel van de reeks Master the Originals legt Jeroen de herkomst en bereiding van deze gerechten uit in 20 afzonderlijke masterclasses. Vandaag laat hij ons voorproeven van zijn tot op de bodem uitgewerkte versie van rendang volgens de inwoners Minangkabau (West-Sumatra).JP Pellemans, ook al een man met een missie maar dan op het gebied van taal en tv-programma's, vertelt over de herkomst en benaming van verschillende gerechten en leest voor uit eigen werk: Het ABC van JP. Vervuiling van taal en vervuiling op het bord zijn hem een gruwel!Keukenprins Pieter bereidt de oervorm van een klassieker uit de Italiaanse keuken maar dan zonder de overbodige frutsels die je helaas overal ziet.Met dank aan onze Culinaire Vriend: kookwinkel Duikelman, gevestigd aan de Ferdinand Bolstraat 66-68 te Amsterdam. De reis méér dan waard voor de echte kookliefhebber.Wil je ook Culinaire Vriend worden? Mail dan met [email protected].

Om Podcasten

Elke week praat Petra Possel (voorheen van Radio Mangiare!) tussen de kookboeken en wijnflessen met gasten uit de culinaire wereld over lekker eten, koken, kookboeken, de zin van en in wijn, mooie eetculturen en alles wat verder ter tafel komt. Er wordt gepraat, geproefd, gegeten en gedronken dat het een lieve lust is!Voor actuele info en recepten: kijk op onze website.