Studio Plantaardig

Een podcast door Esther Molenwijk - Vrijdagen

Vrijdagen

Categorieën:

132 Afleveringen

  1. Vegan Journaal #01 Britse premier krijgt £1 mln geboden als hij 1 maand vegan eet

    Gepubliceerd: 12-1-2023
  2. #30 Past het dier nog op ons bord? Imke de Boer (WUR)

    Gepubliceerd: 6-1-2023
  3. #29 Deze boerin en klimaatactivist richt haar pijlen op de Rabobank - Roos Saat (Extinction Rebellion)

    Gepubliceerd: 23-12-2022
  4. #28 Hoe stikstofstrijder Johan Vollenbroek (MOB) met rechtszaken de staat tot milieu-actie dwingt

    Gepubliceerd: 9-12-2022
  5. #27 Leonie Vestering (PvdD): hoe Minister LNV met een list de wetswijziging voor dierenwelzijn onderuit wil halen

    Gepubliceerd: 25-11-2022
  6. #26 Dierenwelzijn in de wet: “alle dieren zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere” – Noor Evertsen

    Gepubliceerd: 11-11-2022
  7. #25 Een dokter met een plantaardige missie – Patrick Deckers (Caring Doctors)

    Gepubliceerd: 28-10-2022
  8. #24 Hoe ‘nudgen’ we mensen richting een vega(n) keuze? – Hans Dagevos (WUR)

    Gepubliceerd: 14-10-2022
  9. #23 Deze dame maakt de horeca klaar voor vega(n) - Femke van den Heuvel (VIP)

    Gepubliceerd: 30-9-2022
  10. #22 Écht diervriendelijke veeteelt is nagenoeg onmogelijk - Ruud Zanders, Kipster (deel 2)

    Gepubliceerd: 23-9-2022
  11. #21 Écht diervriendelijke veeteelt is nagenoeg onmogelijk - Ruud Zanders, Kipster (deel 1)

    Gepubliceerd: 16-9-2022
  12. #20 Zoönosen: de tikkende tijdbom van de veeteelt? Met Thijs Kuiken (Erasmus MC)

    Gepubliceerd: 29-7-2022
  13. #19 De vegetarische kantine: vegaterreur of verantwoord ondernemerschap? Andy van den Dobbelsteen (TU Delft)

    Gepubliceerd: 15-7-2022
  14. #18 Hoe (on-)gezond is vlees? Jaap Seidell (VU)

    Gepubliceerd: 1-7-2022
  15. #17 Over de Amazone, stikstof en de LTO met Hilde Anna de Vries (Greenpeace)

    Gepubliceerd: 17-6-2022
  16. #16 Onze vlees-geschiedenis met historicus Dirk Jan Verdonk (World Animal Protection)

    Gepubliceerd: 3-6-2022
  17. #15 Wat is er mis met vis? Dos Winkel (Sea First Foundation)

    Gepubliceerd: 20-5-2022
  18. #14 Vleesproducent Vion maakt nu ook vleesvervangers met dochterbedrijf ‘ME-AT the alternative’ - Willem Cranenbroek

    Gepubliceerd: 6-5-2022
  19. #13 Ons veranderende vleesgeweten met Cor van der Weele (WUR)

    Gepubliceerd: 22-4-2022
  20. #12 Is plantaardig eten duur(der)? Met Pablo Moleman (ProVeg)

    Gepubliceerd: 8-4-2022

6 / 7

Er is één ding dat we direct kunnen doen om een klimaatcrisis tegen te gaan. Het kost niets, het is niet moeilijk en we kunnen vandaag nog beginnen. Namelijk: ons menu verschuiven van dierlijk naar plantaardig. Minder vlees, vis en zuivel. We worden er ook nog eens gezonder van, én we voorkomen dierenleed. Dat deze transitie nodig is, staat inmiddels als een paal boven water. Maar hoe gaan we 'm maken? En welke verrassingen heeft het menu van morgen voor ons in petto? Esther Molenwijk gaat in gesprek met experts over de transitie naar een meer plantaardige samenleving.