Studio Plantaardig

Een podcast door Esther Molenwijk - Vrijdagen

Vrijdagen

Categorieën:

132 Afleveringen

  1. #11 Over de vleeslobby en graanschaarste met politicoloog Herman Lelieveldt (UCR)

    Gepubliceerd: 25-3-2022
  2. #10 De rol van de hond in vleesconsumptie. Lisette Kreischer & Rick Scholtes

    Gepubliceerd: 11-3-2022
  3. #9 Werkt vegan activisme averechts? Met vegan strateeg Tobias Leenaert

    Gepubliceerd: 25-2-2022
  4. #8 Vlees zonder dieren: heeft kweekvlees de toekomst? Met Ira van Eelen (Kind Earth Tech)

    Gepubliceerd: 11-2-2022
  5. #7 Mogen wij dieren houden om te eten? Met dierethicus Bernice Bovenkerk (WUR)

    Gepubliceerd: 28-1-2022
  6. #6 Vleestaks: moet ‘de vervuiler betaalt’ ook voor vlees gelden? Met Jeroom Remmers (TAPP coalitie)

    Gepubliceerd: 14-1-2022
  7. #5 Helpen insecten ons van het vlees af? Met Sander Peltenburg (de Krekerij)

    Gepubliceerd: 31-12-2021
  8. #4 Jeroen Willemsen (GPA) wil in één generatie rechtzetten wat in twee generaties scheefgegroeid is.

    Gepubliceerd: 17-12-2021
  9. #3 No Shit: Hebben we dierlijke mest nodig in de landbouw? Volgens Bio-boer Joost van Strien niet

    Gepubliceerd: 3-12-2021
  10. #2 Willem Boterman (UvA) over vegans, de tegenbeweging en over de politiek van de gehaktbal

    Gepubliceerd: 19-11-2021
  11. #1 Hoe veearts Frederieke Schouten dierenrechtenactivist werd (Dier & Recht)

    Gepubliceerd: 5-11-2021
  12. Trailer Studio Plantaardig

    Gepubliceerd: 27-10-2021

7 / 7

Er is één ding dat we direct kunnen doen om een klimaatcrisis tegen te gaan. Het kost niets, het is niet moeilijk en we kunnen vandaag nog beginnen. Namelijk: ons menu verschuiven van dierlijk naar plantaardig. Minder vlees, vis en zuivel. We worden er ook nog eens gezonder van, én we voorkomen dierenleed. Dat deze transitie nodig is, staat inmiddels als een paal boven water. Maar hoe gaan we 'm maken? En welke verrassingen heeft het menu van morgen voor ons in petto? Esther Molenwijk gaat in gesprek met experts over de transitie naar een meer plantaardige samenleving.